Vid det här laget är de flesta av oss vana vid att köra möten via videosamtal. Efter flera månader av videomöten kan vi konstatera att det faktiskt är väldigt smidigt att ses digitalt och projekt kan att rulla på i vanlig takt, även om vi inte kan ses fysiskt.

Med det sagt kan det givetvis uppstå vissa irritationsmoment eller hinder i videosamtal. Ett exempel är bakgrundsljud som kan störa i samtalet eller göra det svårt att höra mötesdeltagarna. Vi är många som sitter hemma och jobbar, kanske finns det lekande barn i rummet intill som tjoar och tjimmar eller en granne som ser karantäntider som det perfekta tillfället att renovera. Även om vi blivit ganska duktiga på att stänga av micken när vi inte pratar så skulle det vara skönt om det där bakgrundsljudet kunde filtreras bort utan att vi behövde tänka på det.

Appen Krisp gör precis det!

Krisp är en noise-cancelling app som låter dig både stänga av bakgrundsljudet i din egen omgivning samt eventuellt bakgrundsljud som kommer från dina möteskompisar.

Krisp använder AI för att filtrera ut bakgrundsljud. 20 000 ljud och 50 000 högtalare har analyserats för att kunna välja ut störande ljud från relevant ljud. Appen har en gratisversion som låter dig använda den i upp till 120 minuter i veckan, premiumvarianten som ger dig obegränsat antal minuter kostar 3,33 dollar i månaden (ungefär 31 kr).

Krisp är kompatibel med iOS, Windows, Mac och Chrome och finns som desktop-app eller Chrome-tillägg. Den fungerar på över 800 olika kommunikationsverktyg inklusive Zoom och Google Meet.

Krisp lovar att all ljudbearbetning sker på dina egna enheter, därmed ska det inte finnas någon risk för att Krisp övervakar eller spelar in dina samtal.

Läs mer om Krisp på deras hemsida krisp.ai