Verktygen för att göra våra videokonferenser smidigare och bättre fortsätter att strömma in. Tidigare i veckan berättade vi om Krisp, som med hjälp av AI stänger av störande bakgrundsljud i dina videomöten. Nu kommer en app som gör dina presentationer i videomöten så mycket bättre!

Idag sker i de allra flesta fall en presentation i videomöte genom att du delar din skärm och visar exempelvis en KeyNote- eller Powerpoint-presentation. Även om det fungerar ganska bra, så hade det kunnat vara smidigare. Det tycker i alla fall Phil Libin, VD och medgrundare till produktstudion All Turtles som lanserat en app som ger dig helt nya presentationsmöjligheter i videomöten.

Appen, som heter Mmhmm (döpt efter det där ljudet du kanske yttrat ett par gånger under ett videomöte), kan användas i kombination med de videokonferensplattformar du använder idag, som t.ex. Google Meet eller Zoom. I korta drag kan man säga att Mmhmm tillåter dig att presentera som om du vore John Oliver i ”Last Week Tonight”. Du syns i bild med valfri bakgrund (statisk bild eller animerad), samtidigt kan du lägga på ytterligare ett lager i hörnet av videon som visar din presentation, en bild, en hemsida, eller – via Airplay – något på din mobil. Du kan styra hur stor bilden på dig själv är och flytta dig själv till olika platser i videon för att lämna mer eller mindre utrymme till det du presenterar, eller peka på en viss sak i din presentation.

Det är nog enklare att förstå alla möjligheter Mmhmm lovar om du tittar på den här demo-videon:

Mmhmm finns än så länge bara i betaversion och släpps successivt till betatestare som anmält intresse via deras hemsida.

 

Via Fast Company