Jerry är en YouTuber som gillar att bygga om saker. Han och hans fru har uppfunnit ett eldrivet fyrhjuligt fordon som består utav olika cykeldelar. De kallar den för The Rig och är noga med att inte kalla den för rullstol eftersom det begreppet är skyddat och ställer vissa krav (vilket ofta gör dem dyra). The Rig kostar omkring 34 000-44 000 kronor beroende på vilken variant man väljer. Det är självklart mycket pengar men då får man komma ihåg att en terränggående rullstol kan kosta mellan 90-190 000 kronor.

The Rig är i stort sett ljudlös, kan backa och har terrängdäck. Syftet är att kunna ge en bra naturupplevelse för människor som av ett eller annat skäl har svårt att ge sig ut på vandringar eller cykelturer. Den ser kul ut att använda och läser man kommentarerna på YouTube och Reddit så märker man snart att även människor som normalt sett inte använder rullstol är intresserade.

Några korta fakta:

  • Kan köra mellan 1,5 och 5,5 mil beroende på lastvikt och hur många batterier man har
  • Maxhastigheten är omkring 19 km/h
  • 1,5 meter lång och 80 cm bred
  • Lätt att laga eftersom den använder vanliga cykeldelar

The Rig börjar säljas redan i september 2020.