De senaste 20 åren har närmare 28 000 personer i USA dödats av Amerikansk polis. Offren dokumenteras på en ny sajt kallad Their Names som hämtar data från forskningsprojektet Fatal Encounters.

Det är inte första gången som den här datan visualiseras, men Their Names gör det enklare att ta del av varje offers personliga berättelse samtidigt som det ger en slående visualisering av den väldiga skalan av polisbrutaliteten. Närmare 6 000 av offren är svarta personer och ytterligare 9 000 av offren dokumenteras som ”race unspecified”. Namnen på offren visas fördelat på år, och sajten har en filtrering på ålder, kön, etnicitet, plats och dödsorsak.

Data-visualiseringen skapades av Kim Albrecht, en designer från Berlin, och hans kollega Matthew Battles. De jobbar i en forskningsgrupp vid Harvard kallad Metalab. Albrecht säger att han ville skapa något som gav mer mening och rättvisa till respektive offer och valde därför att lista varje individ. Albrecht menar att tidigare visualiseringar har buntat ihop offren i olika grafer och har således inte framhävt respektive offer och deras berättelse.

Läs mer hos Fast Company