Om du spenderar mycket tid med att planlöst söka efter bra innehåll kring din hobby, oavsett om det är bakning, frisbeegolf eller som i mitt fall 3D-animation, så har Google en ny tjänst som kanske passar dig.

Google Keen finns på webben och som Androidapp och konceptet är enkelt: Du loggar in med ditt Googlekonto, gör en eller flera sökningar och sparar dessa som olika samlingar, eller Keens som de kallas.

Exempel på Keen

Det som skiljer Keen från exempelvis Pinterest är att Googles tjänst använder AI för att automatiskt och regelbundet samla in nya resultat. Du kan även få dessa uppdateringar mailade till dig så ofta som det passar dig. Om det är något som du verkligen gillar så markerar du det som en ”Gem” och skiljer på så sätt ut det från det automatiskt insamlade innehållet. Dina utvalda favoriter kan sedan delas med andra.

Google Keen är utvecklat av deras avdelning AREA 120 som ständigt gör nya experiment. Google har som bekant en lång lista av nedlagda projekt som hamnat på deras ”kyrkogård” (som t.o.m har en egen webbplats) vilket gör att man kanske är försiktig med att göra sig för beroende av en ny tjänst. Vi får väl se om Keen har vad som krävs för att klara sig bland den hårda konkurrensen.

Kanske skulle den få större genomslagskraft om den bakades in i de avancerade verktygen i Googles söktjänst istället för att visas på en separat webbplats?

Läs mer om Keen på den här bloggposten från AREA 120.