Ja, det var väl bara en tidsfråga.

Nu har Tom Cruise påbörjat ett projekt tillsammans med SpaceX och NASA för att bli den första skådespelaren att spela in en actionfilm i rymden.

Filmen ska ingå i Mission Impossible-filmerna och NASA bekräftade i en Tweet att projektet är på riktigt. På Twitter skriver de också att filmen ska komma att filmas på den internationella rymdstationen.

Förverkligandet av projektet skulle kräva att Tom Cruise genomgår träning för att bli astronaut. Något som inte direkt görs över en helg. Utöver diverse hälso- och medicinska kontroller skulle utvärderingsprocessen ta omkring 2 år att genomföra. Den innefattar bland annat sim-tester där astronaut-kandidaten är tvungen att simma tre längder i en 25 meter lång pool, iklädd flygdräkt och gympaskor.

Utöver Cruise närvaro är det rimligt att anta att ett produktionsteam också skulle behöva finnas på plats i rymden. I så fall skulle även de behöva genomgå den rigorösa träningen.

Än så länge finns ingen information om när i tiden produktionen är tänkt att starta, men det lär dröja många år innan vi kan se filmen på bioduken.

Läs mer hos Forbes