Defold är en spelmotor som har utvecklats och använts av King men som även är gratis för andra spelutvecklare. Några av oss här på Bazooka har testat att göra enklare spel med Defold och vi gillar både det hjälpsamma teamet runt produkten och själva spelmotorn. Ett par saker som gör den intressant är att den spottar ur sig spel som går snabbt att ladda och att den exporterar till många olika system från samma kodbas (iOS, Android, HTML5, OS X, Windows, Linux).

Med start den 19 maj 2020 så tar stiftelsen Defold Foundation över Defold från King och gör den även till open source. Det ska bli spännande att se hur Defold växer och utvecklas när flera utvecklare kan vara med och bidra. King donerar alltså Defold till den nya stiftelsen men är ändå med på ett hörn då deras Producer Director Sara Cederberg har en plats i styrelsen.

Defold Foundations styrelse. I bild från vänster: Mathias Westerdahl, Björn Ritzl, Elin Eriksson och Sara Cederberg. Saknas: Romain Sididris.

Besök defold.com för att läsa mer.