Vi fortsätter på temat – ”nya kreativa lösningar i Corona-tider” och ett exempel från en av de yrkesgrupper som har drabbats hårt ekonomiskt den senaste tiden, nämligen frisörer.

I länder som t ex Frankrike, Tyskland och Storbritannien har salonger varit tvungna att stänga helt vilket har lett till att många har behövt hitta nya sätt att säkra intäkterna.

Tex frisörsalongen Chopp i Essex har tagit fram en tjänst som heter Chopp Drops. Den innebär att du får dina hårprodukter levererade till din dörr och sedan får hjälp av en frisör över videosamtal hur du ska använda dem.

Chopp har ungefär 26 kunder om dagen som nyttjar tjänsten men ägaren Paul Phillips tillägger att han är försiktig med att bara erbjuda behandlingar som är möjliga att genomföra hemma. Att exempelvis köra en blondering över länk verkar inte vara något han än så länge har testat.

Skulle du kunna tänka dig att testa en sån här tjänst?

Läs mer på bbc.com