Idag kommer två astronauter från NASA att åka med ett Crew Dragon rymdskepp till den internationella rymdstationen. Om allt går enligt plan ska avresa ske kl.16.33 lokal tid (kl.22.33 svensk tid).

Resan är något historisk då det är den första gången som astronauter reser in i omloppsbanan från Amerikansk mark sedan 2011 då NASA avslutade sitt Space Shuttle-program.

Hela spektaklet kommer att gå att se live på NASA TV via deras hemsida. Från klockan 12.15 lokal tid (kl.18.15 svensk tid) idag, onsdag, kommer de att börja streama live från händelsen. SpaceX kommer också att ha en egen live stream på sin hemsida där de också ger detaljerad information om ungefärliga hålltider och hur avresan kommer att se ut.

Så, ladda upp med snacks och starta streamen – lill-lördagen är kittad.

Se live via NASA TV här
Se live på SpaceX hemsida här

Tillägg 28/5: På grund av dåligt väder beslutade man att ställa in avresan på onsdagen, så sent som 20 minuter innan avfärden var tänkt att ske. Avresan kommer istället att ske på lördag 30/5 från kl.21.22 (svensk tid) alternativt på söndag 31/5 från kl.21.