Vår nya vardag där fysiska möten ersatts med videomöten har fått företag att utforska hur du ska få en mer närvarande känsla i dina virtuella möten.

Designföretaget Argodesign har skapat ett koncept kallat The Square, en LCD-skärm som ger ett artificiellt fönster till din kollega. Den har till och med ett draperi du kan dra ned för att skärma av fönstret när du inte vill använda det. Idén är att The Square monteras på väggen bredvid ditt skrivbord, genom skärmen kan du se en eller flera kollegor som jobbar på sitt håll, så att ni både kan hålla möten eller bara snick-snacka som om ni satt tillsammans på kontoret.

Skärmen har fyra små kameror som tillsammans skapar en 3D version av dig och det rum eller den miljö du befinner dig i. Det ska ge en mer uppslukande upplevelse än de platta bilder vi är vana vid från existerande lösningar. Dessutom spårar skärmen din blick och förflyttar perspektivet i bilden genom en parallax-effekt.

Än så länge är The Square bara ett koncept, men lösningen är fullt genomförbar. Argodesign säger att de som är intresserade av att vara med och utveckla mjukvaran och bygga the Square gärna får höra av sig till dem.

Läs mer hos Fast Company