Boston Dynamics robothund Spot har börjat patrullera i parken Bishan-Ang Mo Kio Park i Singapore. Sedan 8 maj testar Singapores myndigheter att använda denna metod för att vänligt påminna parkens besökare  att hålla ett säkert avstånd till varandra under Corona pandemin. Spot har installerade kameror som gör det möjligt att uppskatta antalet besökare i parken. Med ett förinspelat meddelande påminner roboten besökare om att hålla avståndet till varandra. Roboten är fjärrstyrd men för att undvika eventuella krockar med andra människor eller riktiga hundar har Spot sensorer installerade. Testet pågår i två veckor och tanken är att Spot ska klara av att utföra samma arbete som en parkvakt annars skulle behöva göra.

Reaktionerna på denna metod verkar vara aningen olika. Vissa upplever att det är ett smart sätt att använda teknik på. Andra, som journalisten Glenn Greenwald, som låg bakom Snowden-avslöjandet kommenterar på Twitter att det är ”en av de läskigaste och mest dystopiska sakerna jag sett sedan pandemin började”.

Läs mer