Augmented reality-glasögon som t.ex Google Glass har ibland kallats för ”Segway for the face”, alltså en produkt som man inte vill använda för att den känns töntig. Men hur skulle det vara om skärmen istället satt i en kontaktlins och var helt osynlig för alla andra? Det arbetar Mojo på att ta fram och resultaten verkar lovande.

Mojo Lens

Bild på hur det skulle kunna se ut då du använder Mojo Lens

Mojo Lens sitter alltså på ögat som en vanlig kontaktlins men kan upptäcka föremål i din omgivning, visa upp text och ikoner i både dagsljus och i mörker och kan styras genom ditt ögas rörelser. Skärmen är mikroskopisk och den pressar samman 70.000 pixlar på en yta som är en halv millimeter i diameter vilket gör den extremt högupplöst.

Än så länge får man bara testa Mojo Lens på en liten pinne som man håller i. Produkten behöver godkännas av den amerikanska myndigheten FDA som bl.a reglerar medicinsk utrustning innan den kan börja användas som den är tänkt.

Klipp från YouTube då CNET undersöker Mojo Lens

Utvecklingen av Mojo Lens kostar mycket pengar. Mojo har redan samlat in nästan 160 miljoner dollar till verksamheten men om produkten gör allt den utlovar kan den också komma att bli revolutionerande.

Tycker du att tekniken bli lite väl närgången? Eller känns det som en spännande utveckling med osynlig teknik som man alltid har med sig?

Läs mer på digitaltrends