Ibland ser vi saker som får oss att tro att vi ser i syne. Så var det när vi först såg videon av AR Copy Paste på Twitter från Cyril Diagne.

Diagne jobbar på Google som ”artist-in-residence” (konstnär på vistelseort eller residenskonstnär). Under rådande isolering och ofrivilliga fritid har han jobbat på att skapa prototyper av sina olika idéer inom interaktionsdesign och maskininlärning.

Prototyperna har han delat på Twitter och idén till AR Copy Paste blev otroligt populär och gillades över 40 000 gånger.

AR Copy Paste använder en objektigenkänningsalgoritm kallad BASNet för att fånga ett objekt och frilägga det från dess bakgrund. Därefter används en kodsnutt, kallad SIFT, för att klistra in objektet. Att klistra in objektet från din mobil till din dator görs genom att din mobil tar en bild av vad som sker på din skärm, samtidigt som din dator tar en skärmdump av vad som händer på din skärm. De två bilderna kan då matchas för att lista ut din position i förhållande till din skärm.

Video från arcopypaste.app

Diagne jobbar nu på att skapa en app som ska göra det möjligt för vem som helst att använda AR Copy Paste. Den kommer att vara gratis att testa när den släpps och är du intresserad kan du anmäla dig här för att vara en av de första som får testa på appen.

Diagne säger också att han tror att appen skulle kunna användas till mer än bara att kopiera och klistra in objekt i din dator. Till exempel skulle tekniken kunna användas för att skapa lösenord. Istället för siffror och bokstäver skulle ditt lösenord kunna vara att du pekar din smarta telefon mot olika objekt runt omkring dig i en specifik sekvens.

Läs mer hos Fast Company