Instagram lanserar nya funktioner för hantering av kommentarer i plattformen – bland annat möjlighet att radera flera kommentarer på en gång. Om du brukar få många kommentarer på dina inlägg är processen för att radera oönskade inlägg i diskussionen nu lite smidigare.

Såhär gör du för att radera flera kommentarer på en gång:

  • Klicka på en kommentar och därefter på de tre prickarna i övre högra hörnet.
  • Välj ”Manage Comments”
  • Nu har du möjlighet att markera upp till 25 kommentarer som du vill radera på samma gång.

Du kan också välja ”More options” för att blocka flera konton på en gång.

Utöver de nya funktionerna för hantering av kommentarer lanseras också möjligheten att välja vem som får tagga dig i kommentarer. Instagram skriver att de sett att taggning i inlägg och kommenterar har använts i syfte att mobba, något de ständigt jobbar med att begränsa och stoppa.

För att välja vem som får tagga eller nämna dig i kommentarer och inlägg går du in på dina inställningar och väljer ”Privacy”. Klicka på ”Tags” eller ”@Mentions”. Under dessa flikar kan du nu välja om alla, bara personer du följer eller ingen ska kunna tagga eller @-nämna dig i kommenterar eller inlägg.

Instagram kommer också snart att lansera ”Pinned Comments”. Funktionen låter dig pinna ett antal kommentarer till toppen av kommentarsfältet i syfte att sätta tonen för diskussionen och låta dig engagera dig med ditt community.

Läs mer hos Instagram