Trots de begränsade möjligheterna till att träffas och samarbeta face-to-face har kreativiteten under dessa Coronatider inte stannat av. Om något har den ökat i takt med att kreatörer tvingats hitta nya sätt att dela sin konst.

Saturday Night Live har bytt skepnad och döpt om sig till Saturday Night Live At Home och släpper nya avsnitt skrivna, regisserade och filmade från skådespelarnas vardagsrum med rekvisita de hittar hemma hos sig. Flera talk shows, bland annat The Tonight Show med Jimmy Fallon och Last Week Tonight med John Oliver, har svängt om till liknande hemmasnickrade produktioner med intervjuer över Zoom.

Broadway håller stängt fram till minst juni (dock sannolikt långt senare än så) vilket har fått uppsättningar att anpassa sig till den digitala scenen. Ett exempel på det är The Understudy, en radioföreställning med Stephen Fry. Skådespelarna i uppsättningen har spelat in respektive roll var för sig i sitt hem och hela produktionen sänds online den 20 och 27 maj. Ett annat exempel är Dramaten, som med hjälp från oss på Bazooka, snabbt kunde öppna upp Dramaten Play där de erbjuder teaterföreställningar som du kan titta på online.

Redan 21 mars lanserade Dazed #AloneTogether, ett kreativt community där personer kända inom musik, konst, mode, mat och design deltar. De sätter ihop kreativa övningar för att få igång skapandet.

I april lanserade Apple Today at Apple at Home som är en serie lektioner du kan streama för att lära dig nya verktyg och tricks med dina Apple prylar, t.ex. hur du ritar lekfulla porträtt på iPad eller förbättrar ditt filmande på iPhone.

Det här är bara ett fåtal exempel på hur vi anpassat oss och hittat nya sätt att vara kreativa och uppleva konst tillsammans. För vissa kanske lockdown varit det som lyckats bota en skrivkramp.