På enbart två veckor har det svenska företaget Sana Labs i samarbete med amerikanska sjukhusgruppen Mount Sinai satt ihop en digital kurs för sjuksköterskor som ska rycka in och arbeta inom intensivvården. Nu lanseras kursplanen gratis på Sana Labs AI-plattform.

Det svenska företagets fokus är att arbeta mot utbildningssektorn genom sin adaptiva plattform. I den utmanande tid vi befinner oss i just nu har plattformen fått den viktiga uppgiften att på ett snabbt och effektivt sätt kompetensutveckla sjuksköterskor som nu ska in i intensivvården men som inte har tidigare erfarenhet i området. Kunskapsnivån och eventuella kunskapsgap identifieras genom ett prov var och en får genomgå. Efter provet skräddarsys en intensivutbildning utefter vad individen behöver träna mer på. I realtid rekommenderas nästa steg via frågor, förklaringar, videos eller annan typ av innehåll fram tills dess att personen anses ha klarat av nödvändig utbildning för att bemästra sin nya arbetssituation. 

Läs mer