Idag uppdaterar Instagram sin IGTV-app i hopp om att få fler att använda tjänsten. Instagram har helt gjort om designen av appen så att den är anpassad för varje användare baserat på vem de följer och vilket innehåll appen tycker kan vara intressant för dem. Appen får också en flik ’Upptäck’ för att visa nytt och relevant IGTV-innehåll samt ett handsfree inspelningsläge.

Fliken ’Upptäck’ kan vara den största uppdateringen med tanke på att det i dagsläget bara visas videos från personer som användaren redan följer och populära videos. Den nya fliken kan få användaren att komma till innehåll snabbare och därigenom uppmuntra dem att faktiskt använda det.

En annan liten men troligen effektfull uppdatering av Instagram-appen är att användare kan publicera sitt IGTV-innehåll i sina stories och istället för en bild kommer 15 sekunder av innehållet att spelas upp.

Instagram säger att de tror att IGTV är ”framtiden för video”, så det är viktigt att se till att människor faktiskt kan hitta innehåll och användare de gillar att titta på vilket är avgörande för att det ska lyckas.