Google lanserar nu en helt ny barnsektion i Playbutiken som kommer att erbjuda ett urval av s.k. ”Lärargodkända”-appar. Google säger att det är appar som uppfyller kvalitetsstandarder och är högt rankade av lärare. Varje godkänd app innehåller en lista med olika skäl till varför lärare gillar den, inklusive åldersanpassning och vad den försöker lära barn.

Enligt Google skulle den nya sektionen egentligen lanseras senare i år, men de tidigarelade lanseringen eftersom så många barn nu tillbringar mycket av sin tid hemma framför skärmarna. Anledningen till detta är naturligtvis COVID-19-pandemin, som har tvingat skolor att tillfälligt stänga runt om i världen och flytta mycket av ansvaret till föräldrarna. Google säger att denna tidiga lansering innebär att de kommer att starta med några appar men fler kommer att komma ”så snabbt som möjligt.”

Den nya sektionen kommer att lanseras under de närmaste dagarna i USA, och internationellt under de kommande månaderna.