Google Duo är Googles motsvarighet till Apples Facetime. Idag meddelar de att de kommer med en rad uppdateringar för att förbättra videosamtal i appen.

En av uppdateringarna är en ny komprimerings-algoritm kallad AV1 som ger en stor förbättring i appens videokvalitet. AV1 är en produktion av ett konsortium kallat Alliance for Open Media.

Man kommer också att kunna ta bilder sida-vid-sida med den person man pratar med. Istället för att ta en vanlig skärmdump kommer det att finnas en knapp för att ta en bild. Bilden på dig själv och den du pratar med sparas sida-vid-sida i en bild.

Utöver detta har Google också ökat antal deltagare i Google Duo-samtal till 12. De säger att de har planer på att ytterligare öka deltagargränsen de kommande veckorna. Man ska också snart kunna spara videomeddelanden automatiskt, i dagsläget försvinner de efter 24 timmar.

Läs mer hos The Verge