Den nya YouTube-kanalen ”Elin & Andjela – IT Girls Tech” vill få fler unga kvinnor att intressera sig för IT. Bakom kanalen finns Elin Bäcklund och Andjela Kusmuk som båda jobbar på riskkapitalbolaget EQT och har en gedigen bakgrund från teknikvärlden. Elin listas av Forbes som en av framtidens ledare inom finansindustrin och Andjela har en lång meritlista inom utveckling. Hon har bl.a. arbetat i spelbranschen och har även gjort sig känd som en tidigare medlem av e-sportarna NiP (Ninjas in Pyjamas).

Tillsammans går Elin och Andjela igenom olika tekniska begrepp, förklarar webbutveckling och ger även praktiska tips för hur man kan tänka vid en arbetsintervju. Tonen är lättsam och lekfull och syftet är att visa fler tjejer att det finns spännande och roliga jobb som fler borde söka sig till.

Vi på Bazooka är tacksamma för den här typen av insatser eftersom vi vill ha en så blandad arbetsplats som möjligt. Mångfald lönar sig som ni vet. Så om du känner någon som behöver en putt i rätt riktning så skicka dem till kanalen så ses vi i en arbetsintervju om några år. Nya avsnitt kommer varje söndag.

Läs mer på Dagens Industri och Feber.se (Där Andjela även svarar på några frågor i kommentarsfältet)