I torsdags lanserade Facebook nya ”Quiet mode” i mobilappen, som ska pausa ”nästan alla” pushnotifikationer när det är påslaget.

Exakt vilka notifikationer som kommer att skickas trots Quiet Mode är oklart, men det handlar sannolikt om exempelvis uppdateringar i sekretessavtal och liknande som Facebook är juridiskt bundna till att skicka ut information om.

Trots liknande namn så är Quiet Mode inte detsamma som ”mute push notifications” som man sedan tidigare kunnat ställa in för att temporärt stänga av notifikationer från exempelvis en Messenger-chatt.

Quiet Mode går att ställa in manuellt eller på ett fast schema. I samma veva som Quiet Mode lanseras så lägger Facebook också till nya genvägar till inställningar för notifikationer och News Feed-inställningar. Facebook säger att de nya funktionerna ska hjälpa användare att få ut det mesta av sin tid på Facebook genom att kontrollera vilka typer av inlägg de ser i sitt flöde och vilka uppdateringar de får.

Quiet Mode lanseras först för iOS och kommer till Android i maj. Du hittar den under ”Your Time on Facebook”-panelen.

Läs mer hos The Verge