Sketchfab är ett verktyg för att visa upp 3D-föremål på webbsidor och i appar. Det används för att visa upp exempelvis miljöer, produkter och museiföremål. Ett exempel är Alundaälgen, en cermoniyxa från yngre stenåldern som finns på historiska museet.

Nu släpper Sketchfab en AR -funktion (Argumented reality) för iOS och Android. Du kan alltså se hur föremålet skulle passa hemma hos dig och få en känsla för hur stort det är. Oavsett om det är ett par gymnastikskor eller en stenyxa. Om du läser det här på telefonen kan du testa här under:

Så här såg det ut då vi testade på en iPhone X.

För att få tillgång till tjänsten krävs ”enterprise” och Sketchfab vill att man kontaktar dem för att få en prisuppgift. Det är alltså inget för hobbyanvändaren utan snarare för organisationer och företag som har många saker att visa upp.