Vår kund Statens Historiska Museer öppnar sina digitala dörrar till de museer de förvaltar. Nu kan du kan ta del av dem från soffan eller köksbordet. De museer som ingår i myndigheten är Hallwylska museet, Historiska museet, Kungliga myntkabinettet, Livrustkammaren, Skoklosters slott och Tumba bruksmuseum.

Så här kan du upptäcka museerna digitalt

 

Livrustkammaren

Livrustkammarens guider visar rum som man annars inte får se på deras Instagram, och i deras stories kan du ställa frågor direkt till guiden. Via deras webbplats, sociala kanaler och nyhetsbrev kan du dessutom ta del av föremål, spännande historier och intressanta föreläsningar. Visste du förresten att du kan besöka museet digitalt via Google street view? Testa!

Historiska museet

På Historiska Museets webbplats finns allt möjligt spännande att upptäcka digitalt. Ta del av deras många föreläsningar på YouTube, sök bland museets samlingar i deras kunskapsbank, och glöm inte att följa Historiska i sociala media på Facebook, Instagram och Twitter för att ta del av dem digitalt där.

Hallwylska museet

Medan Hallwylska museet är stängt kommer du att kunna fortsätta ta del av deras fantastiska föremål, spännande historier, poddar och intressanta föreläsningar via deras webbplats, sociala medier och deras nyhetsbrev. Precis som med Livrustkammaren kan du besöka museet digitalt via Google maps street view. Museet finns också i 3D och du kan få en guidad tur via Youtube.

Skoklosters slott

Förutom att kika på slottet digitalt så kan du ta del av Skoklosters slotts samling på Google Art. Kika in på deras webbplats eller följ dem i sociala media för att ta del av museet digitalt medan de är stängda.