SETI@home är ett utspritt dataprojekt där frivilliga bidrar med sina CPU-enheter (den del i din dator som utför grovjobbet med att t.ex. köra program), för att analysera radiodata från radioteleskopet Arecibo i Puerto Rico och Green Bank Telescope i West Virginia. Radioteleskopen lyssnar efter utomjordisk kommunikation.

Men, nu läggs projektet ned. Efter 21 år. Från och med den 31 mars kommer SETI@home inte längre att fördela data till sina frivilliga klienters CPU-enheter. De säger att de har samlat in tillräckligt mycket data nu och vill fokusera på att göra backend-analysen av materialet.

Analysen ska så småningom leda till publicerandet av ett naturvetenskaplig rapport.

Psst! Har du en massa CPU-enheter till övers nu när de inte längre behövs till utomjordisk kommunikationsanalys så kanske du vill bidra till Stanfords projekt som vi tipsade om istället.

Läs mer hos Bleeping Computer