Svenska Kry är en app där man får hjälp av en läkare eller psykolog via videolänk. Appen har varit väldigt populär i Sverige och används av över 1 miljon patienter.

Nu släpper Kry en version för läkare och sjukvårdspersonal i Europa. Plattformen heter Care Connect by KRY och lanseras gratis för att minska belastningen på sjukvården och på så vis hjälpa till att minska smittspridningen av coronaviruset (Covid-19).

Läkaren ringer upp via plattformen och patienten kan sedan svara på videosamtalet på sin smarta telefon. Patienten behöver inte registrera sig eller logga in med något konto för att få hjälp.

Ingen medicinsk information lagras i systemet utan syftet är att underlätta kommunikationen mellan läkare och patient under en tid då många befinner sig i karantän. Videon är krypterad för att garantera att ingen känslig information kommer på villovägar.

Care Connect by Kry kommer till att börja med att vara tillgängligt på engelska, franska, tyska, italienska, spanska, svenska, norska, danska, holländska och polska.