Tolv konstnärer i Berlin samarbetar med artificiell intelligens för att skapa framtidens gatukonst.

Projektet kallas <MEISTERSTÜCKE> (mästerverk på Tyska) och de 12 konstnärernas Instagramkonton har använts som visuell databas för att skapa den artificiella intelligensen som kan producera egna ”mästerverk”. Den insamlade datan från Instagramkontona översattes till siffror som gör det möjligt att identifiera mönster, kontext och former av informationen. Programmeringen av datat gjordes av designstudion Waltz Binaire i Berlin.

Totalt har 12 <MEISTERSTÜCKE> skapats som visar hur framtidens gatukonst kan komma att se ut. Det finns också ett interaktivt filter inspirerat av projektet, som finns tillgängligt på Instagram. Konstverken visas i en virtuell utställning och som projicerade väggmålningar på gatorna i Berlin Kreuzberg.

Läs mer hos Futurism