Ndemic Creations virusspel Plague Inc. har ökat ordentligt i popularitet den senaste tiden. Speciellt sedan det nya corona-viruset började sin spridning i Kina i slutet av 2019. Nu verkar dock Kinesiska myndigheter tycka att spelet blivit lite för populärt och därmed är det borttaget och går inte längre att ladda hem för kinesiska användare.

TechNode skriver att flera mobilanvändare i Kina nu har rapporterat att Plague Inc. inte längre går att ladda ner vare sig från App Store eller Google Play. Än så länge finns inga konkreta uppgifter om varför spelet har plockats bort från de kinesiska versionerna av appbutiker men de flesta misstänker att det beror på det pågående COVID-19-utbrottet i landet.

Ndemic Creations Plague Inc. släpptes redan för åtta år sedan men gick förra månaden om spel som till exempel Minecraft i popularitet på amerikanska App Store, enligt analysföretaget Apptica. Ndemic Creations har också själva valt att gå ut med information som påmint spelarna om att Plague Inc. bara är ett spel och inte en tillförlitlig informationskälla när det gäller pågående virusutbrott i den riktiga världen. Läs mer