I december 2017 lanserades Facebook Messenger Kids, ett barnvänligt alternativ till Messenger-appen som gör det möjligt för föräldrar eller vårdnadshavare att ha koll på de personer som deras barn pratar med. Appen riktar sig till användare i åldern 6 till 12 år och följer COPPA (Children’s Online Privacy and Protection Act).

I augusti framkom det att det fanns en sårbarhet i appen som gjort det möjligt att delta i gruppkonversationer där samtliga medlemmar inte godkänts av föräldrarna.

Facebook meddelade nu i tisdags att de planerar att lägga till nya verktyg och funktioner för föräldrakontroll i appen. De nya funktionerna kommer att inkludera åtkomst för föräldrar att se sitt barns chatthistorik och även göra det möjligt för dem att hålla reda på konton som är blockerade eller avblockerade i applikationen, säger företaget.

Föräldrar kan också se de senaste fotona eller videoklippen som skickats och tagits emot i appens inkorg, och även ta bort dem vid behov. Messenger Kids-användare kommer att informeras om vilken typ av information som andra kan se om dem.