En ny säkerhetsfunktion är på gång för alla som använder Tinder. Den kommer hjälpa till att dela platsdata i realtid men även att kontakta polisen om det behovet uppstår.

Företaget Match som står bakom dejtingappen Tinder har valt att investera i säkerhetsappen Noonlight för att kunna infoga dess funktioner i Tinder-appen. Detta görs för att kunna erbjuda ett skydd till användarna.

Om något är fel så kommer användarna kunna nyttja Noonlights funktion direkt i Tinder-appen som en nödkapp. Appen kommer då dela användarens platsdata och uppmana denne att trycka in en kod. Trycker användaren inte in koden kommer ett meddelande från en Noonlight anställd skickas ut. Svarar ingen på meddelandet kommer Noonlight att ringa upp personen och får dom inget svar då heller kommer dom istället att kontakta polisen.

Match intygar också att platsdatan kommer stanna hos Noonlight och inte spridas vidare i marknadsföringssyfte. Man kommer också kunna se om Tinder-användarna nyttjar Noonligt och det hoppas man ska ha en avskräckande effekt mot ondsinta personer.

Läs mer