I ett försök att minska online-mobbning inför Twitter snart nya inställningar som tillåter dig att kontrollera vem som får svara på dina tweets.

Under Consumer Electronics Show (CES) som just nu pågår i Las Vegas berättade Suzanne Xie som är ansvarig för produkthantering på Twitter att de i år kommer att införa stora förändringar i hur konversationer fungerar på Twitter.

Twitter kommer att ge användare fyra olika alternativ till att begränsa svar på sina tweets. Global – vilket innebär att vem som helst kan svara, Group – personer du följer och nämner i dina tweets kan svara på dem, Panel – personer du specifikt nämner i en tweet kan svara på dem och Statement – ingen får svara på din tweet.

Utöver dessa nya inställningar säger Twitter att de kommer att införa fler konversationsmöjligheter, utöka funktionalitet på listor samt utveckla de funktioner som finns för att upptäcka ämnen på Twitter.