Under Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas i veckan presenterade Panasonic en prototyp av sina nya VR-glasögon, och de är de nättaste VR-glasögonen vi sett hittills.

Panasonics VR-glasögon har micro OLED paneler för vardera öga och stöder HDR (high dynamic range teknologi) som finns i bildskärmar och TV, något som Panasonic påstår att de är först med i VR-glasögon.

Till utseendet är de bra mycket nättare än vad vi är vana vid att se. Istället för en tung anordning du trär över huvudet är de här istället bara lite kraftigare än ett par vanliga glasögon.

Prototypen kommer dock behöva genomgå ett par iterationer till innan den kan lanseras till försäljning. Sam Byford från The Verge provade glasögonen och beskrev dem som lite framtunga, att de lätt gled nedför näsan när han lutade fram huvudet. Han säger också att OLED-panelerna var väldigt små, vilket gjorde att synvinkeln blev mindre än man är van vid från andra VR-headsets.