Webbappen Mine låter dig rensa bort din personliga data från företag som av ett eller annat skäl sparat den. Enligt Mines grundare, Gal Ringer så har den genomsnittliga internetanvändaren sin data sparad hos så många som 350 företag.

Om du har e-postkonto hos Google eller Microsoft kan du nu göra något åt det. Logga in med dina mailadress på saymine.com och låt appen gå igenom dina mail. Det gäller alltså att du litar på att Mine inte gör något dumt.

När jag testar så hittar Mine 158 st företag som sparat datat om mig. 13 st har ekonomisk information, 49 st sparar information om min identitet, 37 st sparar information om mitt beteende på nätet och 6 st spara uppgifter om mitt sociala nätverk. Det är många e-handelssajter och webbtjänster.

När genomgången är klar kan jag börja zappa data genom att klicka på en knapp för varje företag. Det funkar bra! Men över hälften av alla företag kan Mine inte kontakta av ett eller annat skäl. Andra tycker jag kan få vara kvar men jag lyckas ändå städa en del.

Om man bortser från den praktiska funktionen så är det ögonöppnande att se hur utspridd informationen är. Testa själv på saymine.com