I en ny rapport från Norska Forbrukerrådet framgår det att flera stora dejtingappar – bland annat Grindr, OkCupid och Tinder – i hemlighet säljer Android-användares privata och känsliga data till tredjeparts-företag.

Norska Forbrukerrådet anlitade säkerhetsföretaget Mnemonic för att analysera hur den inbäddade mjukvaran i 10 populära Android-appar samlade data om användare till kommersiella teknikföretag.

Den data som säljs är t.ex. användarens sexuella läggning, information om eventuellt tidigare missbruk av droger samt var användaren befinner sig, i realtid. Grindr skickar användares GPS-koordinater till fler än 10 företag och Tinder skickar information om vilket kön en användare söker till två olika företag.

Med anledning av rapporten har Norska Forbrukerrådet nu officiellt framfört klagomål mot Grindr och fem av de företag som mottagit data via dem.

Läs hela rapporten hos Norska Forbrukerrådet här.
Här kan du se de officiella klagomål som norska Forbrukerrådet framfört.