Amazon-anställda har sammanstrålat under namnet Amazon Employees for Climate Justice (AEJC). På en Medium-sida har de publicerat texter där de manar Amazon att förbättra sin plan för att motverka sin påverkan på klimatet.

I ett öppet brev skriver de att Amazon behöver använda sin makt att förändra industrin, inspirera till en global insats i klimatfrågan och vara en ledare i vår tids stora fråga. Brevet är signerat av fler än 8 700 Amazon-anställda.

Men Jeff Bezos, Amazons VD, är inte imponerad. Han vägrar lyssna på de anställda och har istället hotat med att sparka de som uttalar sig publikt i frågan.

Det har dock inte stoppat AEJC från att fortsätta driva sin kamp. I en ny artikel på deras Medium-sida har 364 anställda bidragit med en eller flera kommentarer kring Amazons arbete. Detta strider mot Amazons krav om att anställda måste söka tillstånd för att prata om företaget i media, kravet säger att anställda måste inneha ett ”affärsberättigande syfte” med sitt uttalande.

Läs mer hos Wired
Här hittar du Amazon Employees for Climate Justice Medium-sida