Just nu pågår Miami Art Week på Shore Club South Beach i Miami, som är värd för evenemanget. Under veckan kan besökare ta del av en serie konstinstallationer, däribland den brasilianska konstnären Rubem Robierbs verk som är inspirerad av Greta Thunberg.

Robierbs verk består av orden ”How dare you” utskurna i is. Verket är inspirerat av Greta Thunbergs tal på FNs klimattoppmöte i september där hon upprört yttrade ”How dare you” med blicken fäst över en publik av världens ledare. Just dessa ord ur hennes tal fick snabbt stor spridning och blev symbolisk för den generation av unga som känner stor upprördhet över klimatkrisen och de konsekvenser av den som de kommer att behöva uppleva under sin livstid.

Verket, kallad ”Climate Meltdown”, vägde två ton och ställdes ut i Shore Clubs pool där den kunde beskådas i ungefär 8 timmar innan den slutligen smälte ned i poolen helt. Robierb säger att skulpturen symboliserar den smältande polarisen.