Igår meddelade Netflix att de kommer att göra en serie om Spotify. Serien kommer att vara skriptad, det handlar alltså om en dramaserie snarare än en dokumentärserie. Manuskriptet är baserat på boken Spotify Untold och kommer att fokusera på företagets historia och hur det växte från att vara ett okänt Svenskt företag till framgångsrikt och världskänt bolag.

I’m thrilled to be making this timely and entertaining series for Netflix. The story of how a small band of Swedish tech industry insiders transformed music – how we listen to it and how it’s made – is truly a tale for our time. Not only is this a story about the way all our lives have changed in the last decade, it’s about the battle for cultural and financial influence in a globalised, digitised world.

Berna Levin, Exekutiv Producent, Yellow Bird

Än så länge har serien ingen titel eller premiärdatum.