Google experimenterar ständigt med artificiell intelligens och tillämpar det på en rad olika områden. Deras senaste fokus är kreativa ämnen som mode och dans.

De två första experimentella apparna de släppt på ämnena mode och dans heter Runway Palette och Living Archive. De finns att testa i Googles Arts and Culture-app på webben och för iOS och Android.

Runway Palette kategoriserar modeskapelser från närmare 1 000 olika modedesigners efter färg. Google har samarbetat med tidskriften Business of Fashion och använt deras bildarkiv på mer än 140 000 bilder från omkring 4 000 modevisningar för att kategorisera skapelserna efter färg. Verktyget kan användas på två sätt: antingen kan du kika igenom hela arkivet med det interaktiva visualiseringsverktyget som Google skapat, eller så kan du fotografera ett klädesplagg du äger och få förslag på liknande plagg i appen.

Living Archive är ett verktyg för danskoreografi, det samlar närmare en halv miljon poseringar skapade av den kända brittiska koreografen Wayne McGregor. Verktyget kan användas för att sätta ihop egna koreografier. Enligt Google använde McGregors studio verktyget i år för att hjälpa dem i den kreativa processen i uppsättningen av en ny show som hade premiär på LA music Center.