Häromdagen skrev vi en artikel där årtiondets mest populära prylar listades. Nu har det även släppts en lista med årtiondets mest populära appar.

En rapport från appanalysföretaget App Annie visar att enbart under 2019 är vi påväg att ladda ner 120 miljarder iOS och Androidappar – en ökning med 5% jämfört med året innan. Denna siffra representerar bara nya nedladdningar, inte ominstallationer eller appuppdateringar. Även utgifterna för appar växer och de närmar sig 90 miljarder dollar världen över, en ökning med 15% från förra året. Merparten av denna tillväxt består av mobilspel, foto- och videoredigering och underhållningsappar

De mest nedladdade apparna under de senaste årtiondet står Facebook och deras appar för. Messenger, WhatsApp och Instagram snor åt sig de första platserna trots många sekretesskandaler under de senaste åren. Kommunikations- och sociala appar är de mest populära och tar 7 av 10 platser på listan.

Här är listan med de 10 mest nedladdade apparna under det senaste årtiondet:

1. Facebook
2. Facebook Messenger
3. WhatsApp Messenger
4. Instagram
5. Snapchat
6. Skype
7. TikTok
8. UC Browser
9. YouTube
10. Twitter