I ett samarbete med Qualcomm ska företaget bakom det populära spelet Pokémon Go – Niantic – utveckla augmented reality-glasögon.

Glasögonen kommer att använda sig av Qualcomms nya mixed reality chip och de hoppas att deras AR-glasögon äntligen ska göra AR wearables till en grej. Som bekant har Google tidigare försökt sig på detta, med deras Google Glass som dock inte blev någon hit. Även Apple och Facebook jobbar på egna varianter av smarta glasögon i hopp om att lyckas bättre än Google gjorde.

Än så länge har Niantic och Qualcomm inte avslöjat hur glasögonen är tänkta att användas, och om de kommer att vara kompatibla med Pokémon Go. CNET rapporterar att det verkar som att Niantic och Qualcomm utvecklar tekniken bakom glasögonen för att låta andra företag licensera och sälja dem, snarare än att själva tillverka dem.