Den här veckan smyglanserar Adobe sin nya kamerapp Adobe Photoshop Camera. Appen använder sig av Adobes Sensei AI och gör det möjligt att ta bilder med olika kreativa effekter direkt med din mobilkamera.

Många smartphones använder idag AI för att t.ex. skapa en oskarp bakgrund runt en person i ett fotografi, eller förbättra zoom i mobilkameran. Adobe Photoshop Camera sägs vara snäppet skarpare. Sensei AI gör det möjligt för kameran att känna igen vad som händer i bilden och ge förslag på lämpliga effekter att applicera innan du tar bilden. Det är som en mycket mer avancerad version av Instagram- eller Snapchat-filter. Till exempel kan du applicera olika ljus- och färgeffekter på olika delar av bilden. Det gör det möjligt att ljusa upp ett fotografi taget inomhus, utan att ljus från ett fönster blir helt blekt. Utöver ljus- och färgkorrigeringar finns en hel del andra kreativa effekter du kan applicera som till exempel gör att ditt foto ser ut som en oljemålning, eller byter ut en mörk och grå himmel till en solig och klarblå.

Just nu släpps appen till ett begränsat antal användare via inbjudan. Adobe vill låta användare testa och ge feedback på appen innan de släpper den till allmänheten under 2020.

Vill du anmäla ditt intresse för att få chans att förhands-testa appen kan du göra det via det här formuläret.