I ett försök att lära barn om ekonomi och pengars värde har Mastercard släppt appen Credit Academy. Föräldern ger sitt barn sysslor och bestämmer vad varje syssla är värd. Barnet kan sedan göra sysslan och när det är bekräftat att den är utförd förs det bestämda beloppet över till barnets kreditkort. Det finns inget fysiskt kort utan Credit Academy Mastercard är ett virtuellt konto som bara kan användas för köp på internet.

Beroende på hur smart barnet använder kortet och gör sina sysslor så ger appen ett betyg i form av en emoji. Slösar man så blir det en ledsen gubbe och är man flitig blir det gladare figurer. Kanske dags att låta barnen jobba ihop till sina egna streamingtjänster eller det nya nintendospelet? Än så länge är tjänsten bara tillgänglig i USA men om det blir en framgång kanske det även når svenska barn och tonåringar.