Forskare vid University of Sussex i England har uppfunnit ett sätt att skapa hologram som du kan se, höra och känna.

En apparat som forskarna kallar Multimodal Acoustic Trap Display (MATD) använder ultraljudvågor för att fånga och flytta en två millimeter bred pärla gjord av polystyren. Pärlan flyttar sig och ritar ut ett tredimensionellt objekt medan LED-lampor lyser rött, grönt och blått ljus på pärlan för att skapa ett hologram. Pärlan rör sig i en sådan hastighet att mänskliga ögon uppfattar rörelsen som ett enhetligt objekt, liknande hur vi uppfattar flera snabbt växlande stillbilder som rörlig bild.

Vi kan också känna det hologram som ritas ut eftersom pärlan ju är ett fysiskt objekt och de ultraljudvågor som basuneras ut från väggarna i MATD gör att vi också kan höra hologrammet.

Här är en video som visar hur det hela fungerar.