Ja, det var väl bara en tidsfråga innan Facebook börjar använda ansiktsigenkänning för att verifiera din identitet.

En utvecklare och forskare vid namn Jane Manchun Wong har hittat ett ansiktsigenkännings-system i koden till en av de senaste releaserna av Facebook-appen.

Wong skriver på sin Twitter att det nya verifikationssystemet ber dig ta en videoselfie där du tittar åt olika håll. Det står också att ingen annan kommer att se det du spelar in, och att videon kommer att raderas 30 dagar efter att din identitet har bekräftats. Dock står ingen information om hur lång tid det tar att få din identitet bekräftad.

Än så länge ligger alltså inte den här nya funktionen publikt och det framgår inte om det någonsin kommer att göra det. Av det Wong har hittat verkar dock funktionen vara relativt komplett vilket skulle kunna betyda att Facebook kommer börja testa den på användare snart.