Facebook har lanserat en ny app kallad Whale. Appen gör det möjligt för användare att snabbt skapa memes och dela dem i sociala media.

Appen har lanserats i smyg och Facebook säger att de vill hålla den under radarn så länge eftersom de vill experimentera med appen. Appen lanserades via Facebooks New Product Experimentation (NPE) team, som står som utvecklare av appen i Apples App Store.

Just nu finns Whale bara tillgänglig i den Kanadensiska App Store, vilket ytterligare indikerar att Facebook vill hålla detta lite hemligt och inte sprida det till så många användare. De som lyckas få tillgång till appen kan använda sina egna bilder eller gratisbilder för att sätta ihop sina memes.

Det finns redan flera andra appar för att skapa memes, till exempel Meme Factory, Meme Maker och Memedroid. Att Facebook nu (kanske) lanserar en egen meme-app har sannolikt att göra med att memes ofta delas i deras plattformar (t.ex. Facebook och WhatsApp) och att Facebook vill se till att deras användare nyttjar ytterligare en av Facebooks appar till att skapa dessa.