Inom kort kommer du att kunna höra lite mer känslor ifrån Alexa’s idag robotliknande röst. Idag meddelande nämligen Amazon att Alexa kommer att kunna svara på frågor med en ”glad/exalterad” eller ”besviken/empatisk” röst. Den glada/exalterad rösten kan användas när du t.ex. besvarar en fråga korrekt och den besvikna/empatiska rösten kan användas när du t.ex. ber om ett sportresultat och ditt favoritlag har förlorat.

Det är inte första gången man försöker göra Alexa mer personlig. Tidigare i år lanserades för den amerikanska publiken en nyhetsuppläsar-liknande röst och nu har Amazon har även tillkännagivit att man kommer kunna använda en mer ”ämnesfokuserad” röst för att diskutera musik. Båda dessa röster har ett något annorlunda tonfall och flöde än vanliga Alexa-rösten och de låter mycket mer som en nyhetsuppläsare eller radiopratare.

Här kan du lyssna på några exempel:

Besviken/empatisk (medium intensitet)

Glad/upphetsad (medium intensitet)

Nyhetsuppläsare

Radiopratare