Den amerikanska sajten The Verge har publicerat en transkription av en läckt ljudupptagning från ett möte på Facebook. Det som gör det hela intressant är att mötet är en frågestund där anställda på Facebook får ta upp svåra frågor med Mark Zuckerberg och vi får ta del av hans åsikter kring en hel del dagsaktuella ämnen.

Hur ställer sig t.ex Zuckerberg till att det höjs fler och fler röster som vill dela upp Facebook i flera bolag? (något vi tagit upp tidigare) Eller hur ser han på släppet av Libra, Facebooks digitala valuta?

Riktigt spännande blir det då Zuckerberg talar om konkurrenten TikTok som han ser som intressant eftersom det är en av få kinesiska digitala tjänster som vinner mark utanför den kinesiska marknaden. Zuckerberg påpekar att TikTok redan är större än Instagram i Indien och att han följer utvecklingen av tjänsten.

Zuckerberg får också en fråga om Neuralink, företaget som vill koppla ihop människor och datorer genom ett slags implantat. Han svarar att det är intressant men att Facebook helt och hållet fokuserar på kopplingar mellan dator och människa som inte kräver operationer. Eller för att använda hans egna ord:

I don’t want to see the congressional hearings on that one

Artikeln innehåller en hel del andra intressanta frågor så som vad man som anställd kan svara vänner som är skeptiska till Facebook. Läs artikeln i sin helhet här.