Vi slår ett extra slag för miljön i dessa tider och vill informera om att det finns vissa tillbehör till mobilen som kan vara ett lite smartare val än andra. Den svenska mobiltillbehörstillverkaren Le Cord är först ut i världen med att släppa en lightningkabel som är tillverkad av nylon från återvunna fiskenät. Detta hjälper till för att minska risken att de gamla fiskenäten blir dumpade i haven när dom är förbrukade. Den nya produktserien lanserades nyligen och heter The Ghost Net Collection.  Det är dock inte första gången Le Cord arbetar med återvunnet material i sin produktutveckling. Tidigare i år kom en kabel som är gjord av materialet från återvunna pet-flaskor och förra året deltog dom även i Humanium Metal-intiativet där metall från skrotade vapen användes i tillverkning av diverse andra produkter.