I veckan höll Google sitt årliga event ”Made by Google” där de presenterade sina kommande hårdvaruprodukter. Här har vi listat några spännande nyheter:

Stadia

Den molnbaserade speltjänsten Stadia, som vi skrivit om tidigare, ska släppas i november 2019. För att spela behöver du ett startpaket från Google för 1399:- och även betala en månadskostnad på omkring 100:- (10$). Om det fungerar bra kan det absolut vara ett alternativ till en dyr speldator eller konsoll.

Pixel Buds

Googles svar på Apples AirPods heter Pixel Buds och förväntas släppas i USA under våren 2020. Priset ska ligga på 179$.

Pixel Buds

Pixelbook Go

Google släpper en ny Chrome OS-dator som kommer kosta 649$. Den har en 13.3″ skärm, upp till 16GB RAM och 256GB lagring. The Verge skriver om den nya Chromebooken och de verkar gilla vad de ser.

Pixelbook Go

Nest Wifi

Google slår ihop sin smarta högtalare med sitt meshbaserade wifi-system till en produkt som kallas Nest Wifi. Man får två stycken enheter för 269$ och vill man utöka räckvidden med tre enheter så kostar det 349$. Nest Wifi börjar säljas den 4 november.

Pixel 4

Google släpper två nya versioner av sin Androidtelefon Pixel. Pixel 4 har en 5.7″ skärm och Pixel 4 XL är något större med en 6.3″ skärm.

Pixel 4

En rolig sak är att telefonerna har ett radarchip i sig som gör att du kan byta låtar eller snooza alarmet genom att vinka framför den. Fokus ligger annars på telefonernas kameror varav två stycken finns på baksidan: En med 12.2 megapixel f/1.7 och en 16 megapixel med f/2.4 teleobjektivslins. Kameran på framsidan är på 8 megapixel.

Mjukvaran kopplad till fotografering har även den fått nya funktioner och man använder bl a AI och maskininlärning för att ta bättre bilder med smart vitbalans. Techcrunch beskriver de här och andra funktioner ytterligare.

Här finns hela presentationen om du har en dryg timme över.