Idag är det femtio år sedan det första elektroniska meddelandet skickades mellan två datorer.

Det var den 29 oktober 1969 som studenten Charley Kline vid University of California skickade bokstaven ”l” och ”o” till en dator vid Stanford Research Institute i Menlo Park, Kalifornien. Meddelandet skickades alltså mer än 560 kilometer och med det var en teknologisk revolution igång.

Det vi idag känner till som internet kallades då för ARPANET och finansierades av den amerikanska militären. Det var också därifrån namnet ARPANET kom – U.S Defense Department’s Advanced Research Projects Agency Network.

Idag är vi många som är uppkopplade mot internet. Den senaste årliga rapporten från Internetstiftelsen – Svenskarna och internet – visar att 98 procent av hushållen i Sverige har tillgång till internet hemma, och 91 procent av befolkningen använder internet dagligen.

Grattis internet på 50-årsdagen!