Igår kväll gick prisutdelningen för Svenska Designpriset av stapeln på Rondo i Göteborg. Bazooka var nominerade i två kategorier och vann förstapriset i kategorin ”Digitalt – information” för besqab.se med motiveringen ”För ett välgjort bygge, bra bilder och upplevelse i 360 som väcker lusten att sätta bo.”

– Vi är så glada för att vi kammade hem Svenska Designpriset! Det betyder att vi har tänkt och gjort rätt i våra satsningar på design och i arbetet med vår nya webbplats. Redan från start i samarbetet med Bazooka har det varit tydligt vilken kärlek de känner för hantverket design och hur designen kan förverkligas digitalt – något som var centralt för oss när vi valde byråpartner, säger Caroline Andersson, inhousechef på Besqab .

– Det här är resultatet av ett nära samarbete med en kompetent och intresserad beställare som förstår och uppskattar vår passion för webb och öga för designdetaljer. Vi blev utmanade i det här projektet, både när det kommer till tekniken, men också när det kom till innehåll, UX- och design. Därför är vi extra stolta över att resultatet blev så lyckat, säger Elias Wigert, AD på Bazooka.

För mer information kontakta gärna:
Emilia Anelli Windahl, projektledare, Bazooka, emilia@bazooka.se, www.bazooka.se
Caroline Andersson, inhousechef, Besqab, caroline.andersson@besqab.se, www.besqab.se

Svenska Designpriset arbetar för att lyfta fram och utveckla svensk grafisk design och kommunikation. Bedömningsgrunderna för tävlingen är kommunikation, effekt, hantverk och känsla.

Förutom guldet för besqab.se var Bazooka nominerade i kategorin Digital – identitet för Mina rättigheter, en webbplats som har tagits fram tillsammans med Barnombudsmannen.